Contact

Contactgegevens Varenscentrum Terneuzen / Stichting Varenscentrum Kanaalzone Zeeuws Vlaanderen:

Tel: +31(0)6-57124811

seamensclubterneuzen@hotmail.com

https://www.facebook.com/seamensclubterneuzen

 

Varenscentrum Terneuzen

 

Zoals u wellicht heeft gemerkt is het Varenscentrum Terneuzen bezig met een transformatie om zich toekomstbestendig te maken.

 

Als onderdeel hiervan hebben wij onze locatie aan de Westkolkstraat verlaten. Na vele jaren hier met veel plezier toegevoegde waarde te hebben gegeven aan zeevarenden tijdens de dagen dat het schip in de haven ligt, moet er helaas afscheid genomen worden omdat de functie van het centrum een ander accent krijgt.

 

Het zeemanshuis zal een uitvalsbasis worden van waar uit de scheepsbezoeken kunnen worden voorbereid en waar een zeevarende een beperkte tijd kan doorbrengen om te ontspannen, gebruik kan maken van een goede wifi-verbinding en in beperkte mate artikelen kan aanschaffen voor de tijd aan boord (o.a. persoonlijke verzorgingsartikelen).

 

Samen met North Sea Port is er een mogelijke locatie gevonden en in samenwerking met de gemeente kijken we naar de benodigde vergunning om hier een tijdelijk centrum te verwezenlijken. Mede door de actuele COVID-19 situatie is er besloten om de locatie aan de Westkolkstraat leeg te halen omdat het merendeel van de zeevarenden momenteel geen toestemming krijgt hun schip te verlaten.

 

Ter overbrugging hebben wij een tijdelijke ruimte betrokken van waar uit de scheepsbezoeken worden gecoördineerd en onze spullen zijn opgeslagen. Deze locatie kan in geval van een calamiteit als opvanglocatie te fungeren, maar functioneert niet als een centrum op zich.

 

Wat wij belangrijk vinden om te vermelden en te benadrukken is dat wij beschikbaar zijn en blijven voor onze doelgroep: de zeevarenden.

 

Als u enige vorm van hulp nodig heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren, wij zullen onze best doen om u te helpen.

 

Met vriendelijke groet, Team Varenscentrum Terneuzen; Marian & Leontine

 

Onze shuttlebus is beschikbaar op oproepbasis voor het ophalen van zeelieden welke het Varenscentrum wensen te bezoekenWilt u de bus bestellen, dan kunt u contact opnemen met St Varencentrum Kanaalzone Z-Vlaanderen op 0031 - 6 57124811. De zeelieden zullen worden teruggebracht naar hun schip in volgorde van aankomst.